Την Πέμπτη 30 Ιουνίου το Ίδρυμα Heinrich Böll σε συνεργασία με το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας παρουσιάζει μια βραδιά εμπνευσμένη από τον μεγάλο Γερμανό συγγραφέα Heinrich Böll, με τίτλο Words, tunes and political action. A night inspired by the Nobelist Heinrich ll.

Η βραδιά αποτελείται από μια θεατρική performance σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σπορίδη με τίτλο When the war broke out και συνεχίζεται με τη μουσική μπάντα Roll the dice που θα παίξει jazz και swing μουσική.

Η θεατρική performance βασίζεται σε κείμενα του συγγραφέα μεταφρασμένα στα ελληνικά και συνοδεύεται με υπέρτιτλους στα Γερμανικά που ετοιμάστηκαν από φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος. Τους υπέρτιτλους επεξεργάστηκε και προβάλλει η υποψήφια Διδακτόρισσα Σταυρούλα Τσιάρα με την τεχνική υποστήριξη του Νεανικού Πλάνου.

Όπως γράφει ο σκηνοθέτης, ας ακούσουμε τις κραυγές πίσω από τις λέξεις, ο φασισμός εκκολάφτηκε μέσα στη δημοκρατία και η πληγή δεν έχει κλείσει ακόμη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον διήμερο κύκλο εκδηλώσεων RE-ACT! Ideas in Motion για τον εορτασμό των 10 χρόνων παρουσίας του Ιδρύματος Heinrich Böll στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις εδώ.

Σας περιμένουμε στο Ινστιτούτο Goethe, Βασ. Όλγας 66, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 20:30-23:00