Βιβλιοθήκη

Λειτουργία βιβλιοθηκών ΑΠΘ


Η βιβλιοθήκη του Τμήματος στεγάζεται στον 3ο όροφο του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, (γραφείο 314). Η συλλογή της περιλαμβάνει πάνω από 20.000 βιβλία και έντυπα, τα οποία καλύπτουν κυρίως τους τομείς της Λογοτεχνίας, Γλωσσολογίας, Μεθοδολογίας-Διδακτικής, Παιδαγωγικής και Μετάφρασης. Υπάρχει ακόμα υλικό για Γερμανικό Πολιτισμό, Φιλοσοφία και Ψυχολογία καθώς και οπτικοακουστικό υλικό, πληροφοριακό υλικό: εγκυκλοπαίδειες, βιβλιογραφίες. Η βιβλιοθήκη μας είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα του Συστήματος Βιβλιοθηκών και Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ: www.lib.auth.gr (Συλλογικός κατάλογος (OPAC) και παρέχει όλες τις υπηρεσίες και τα εργαλεία, που προσφέρονται από το Σύστημα Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ, όπως:


Με Online πρόσβαση μέσω VPN σύνδεσης ή από ΙΡ του ΑΠΘ:

  • Συλλογή ηλεκτρονικών βιβλίων De Gruyter η οποία περιλαμβάνει 247 τίτλους σε θέματα λογοτεχνίας και γλωσσολογίας, όπως και εκατοντάδες βιβλίων ελεύθερης και ανοικτής πρόσβασης. Πρόκειται για δωρεά της Γερμανικής Πρεσβείας.
  • Kritisches Lexikon KLG Κόκκινη, μπλε σειρά και περιοδικό
  • Ηλεκτρονικές Πηγές.  Κυριότερες Βάσεις Δεδομένων που καλύπτουν Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Jstor, Project Muse, PAO (Periodical Archive Online), Proquest κ.α.
  • Ηλεκτρονικά Περιοδικά μέσω HealLink και ειδικοί τίτλοι του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσς και Φιλολογίας.
  • Ερευνητική Δραστηριότητα των μελών του ΑΠΘ: Επιστημονικές δημοσιεύσεις - Μεταπτυχιακές και Διπλωματικές Διατριβές.


Το ταξινομικό σύστημα που ακολουθεί είναι της βιβλιοθήκης του Κογκρέσσου (LC), το οποίο έχει υιοθετήσει όλο το σύστημα βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ. και σύμφωνα με το οποίο τα βιβλία καταχωρούνται κατά θέμα.

΄Ωρες λειτουργίας για το κοινό:
Δευτέρα - Πέμπτη 9.00-17.00 και Παρασκευή 09.00-14.00.
Θερινό ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-14.00.

Υπεύθυνη βιβλιοθήκης: Ι. Τσακίρη, Μ.Α Βιβλιοθηκονόμος (τηλ. 2310 997548) email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ελ. Κορίτσα, Βιβλιοθηκονόμος (τηλ. 2310 997558) email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εκτύπωση