Φιλοσοφική Σχολή - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

To Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ιδρύθηκε το 1960 και ανήκει στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Οι σπουδές στο Τμήμα είναι τετραετείς και καλύπτουν τα επιστημονικά πεδία της γλωσσολογίας, της διδακτικής, της λογοτεχνίας, του γερμανόφωνου πολιτισμού και της μεταφρασεολογίας, ενώ προσφέρουν στους/στις αποφοίτους του τη δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε διάφορα επαγγελματικά πεδία.
Το Τμήμα προσφέρει δύο προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών: «Γλώσσα και Πολιτισμός στον γερμανόφωνο χώρο» και «Διαπολιτισμική Επικοινωνία», ενώ συμμετέχει και σε δύο Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Διερμηνείας και Μετάφρασης» και «Γλώσσες, Επικοινωνία και Διοίκηση Υπηρεσιών Εκπαίδευσης στο σύγχρονο κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον».
Ο τρίτος κύκλος σπουδών του Τμήματος περιλαμβάνει την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής και οδηγεί στην απόκτηση διδακτορικού τίτλου, ενώ από το 2021 προσφέρεται και η δυνατότητα εκπόνησης μεταδιδακτορικής έρευνας.

Τα βίντεο που ακολουθούν γυρίστηκαν τον Σεπτέμβριο 2020, για να προσφέρουν στους πρωτοετείς φοιτητές και στις πρωτοετείς φοιτήτριες του Τμήματος, που λόγω της πανδημίας δεν ήρθαν στο ΑΠΘ, τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα αντικείμενα και τους χώρους του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Παραμένουν ωστόσο επίκαιρα και ενδιαφέροντα και αξίζει να τα παρακολουθήσετε.

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα!

Τι είναι η γλωσσολογία;

Η βιβλιοθήκη μας

Έχουμε και θεατρική ομάδα!

Με τα λόγια των ποιητών

Στη διδακτική τι κάνουμε;

Πάμε γραμματεία ή για καφέ;

Νέα

Image