Polistories Stand up Podcast

Ημερομηνία: Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα: 21:00
Χώρος: Πλατεία Θεάτρου, Εθνικής Αμύνης 4

Η σειρά podcast Ποληιστορίες γιορτάζει για δεύτερη χρονιά και σας προσκαλεί στην εκδήλωση Polistories Stand Up Podcast. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εγκαινιάζει τη σειρά podcast Ποληαφηγήσεις, όπου φιλοξενεί podcasts φοιτητ(ρι)ών.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με ένα stand up podcast, το οποίο θα λάβει χώρα ζωντανά στον φιλόξενο χώρο της Πλατείας Θεάτρου. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα podcasts φοιτητριών που πήραν μέρος στο Τμήμα Podcasts του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ενώ στη συνέχεια της βραδιάς θα ακολουθήσει πάρτυ to know us better – γιατί οι ιστορίες φτιάχνονται από ανθρώπους σε ζωντανό χώρο και χρόνο.

Η σειρά επεισοδίων Ποληιστορίες ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 από την επικ. καθ. Κατερίνα Ζάχου. Επιλέχθηκε και συμμετείχε δύο φορές στο Τμήμα Podcast του 24ου και 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2022 και το 2023. Επίσης, το 2023 έγινε δεκτή και συμμετείχε με ένα τρίτο επεισόδιο στο Τμήμα Podcast Nexus του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 18 επεισόδια, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα των Ποληιστοριών (https://polistories.web.auth.gr/) και σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες (spotify, google podcasts, apple podcasts, pocket casts κ.ά.). Από τον Οκτώβρη του 2023 οι Ποληιστορίες παρουσιάζονται και στη γερμανική γλώσσα σε μετάφραση της Dr. Michaela Prinziger.

Οι Ποληιστορίες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

#Ποληιστορίες: Ιστορίες της πόλης, ιστορίες πολιτικές, ιστορίες πολιτισμού, ιστορίες ελληνογερμανικές και όχι μόνο.

#Ποληαφηγήσεις: Ιστορίες των άλλων, ιστορίες φοιτητ(ρι)ών, ιστορίες για την ιστορία, τη λογοτεχνία και όχι μόνο.