Βιβλιοθήκη

Λειτουργία βιβλιοθηκών ΑΠΘ


Η βιβλιοθήκη του Τμήματος στεγάζεται στον 3ο όροφο του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, (γραφείο 314). Η συλλογή της περιλαμβάνει πάνω από 23.000 βιβλία και έντυπα, τα οποία καλύπτουν κυρίως τους τομείς της Λογοτεχνίας, Γλωσσολογίας, Μεθοδολογίας-Διδακτικής, Παιδαγωγικής και Μετάφρασης. Υπάρχει ακόμα υλικό για Γερμανικό Πολιτισμό, Φιλοσοφία και Ψυχολογία καθώς και οπτικοακουστικό υλικό, πληροφοριακό υλικό: εγκυκλοπαίδειες, βιβλιογραφίες. Η βιβλιοθήκη μας είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα του Συστήματος Βιβλιοθηκών και Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ: www.lib.auth.gr (Συλλογικός κατάλογος (OPAC) και παρέχει όλες τις υπηρεσίες και τα εργαλεία, που προσφέρονται από το Σύστημα Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ, όπως:


Με Online πρόσβαση μέσω VPN σύνδεσης ή από ΙΡ του ΑΠΘ:


Το ταξινομικό σύστημα που ακολουθεί είναι της βιβλιοθήκης του Κογκρέσσου (LC), το οποίο έχει υιοθετήσει όλο το σύστημα βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ. και σύμφωνα με το οποίο τα βιβλία καταχωρούνται κατά θέμα.

΄Ωρες λειτουργίας για το κοινό:
Δευτέρα - Πέμπτη 9.00-17.00 και Παρασκευή 09.00-14.00.
Θερινό ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-14.00.

Υπεύθυνη βιβλιοθήκης: Ι. Τσακίρη, Μ.Α Βιβλιοθηκονόμος (τηλ. 2310 997548) email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ελ. Κορίτσα, Βιβλιοθηκονόμος (τηλ. 2310 997558) email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.