Εκδήλωση για το θέμα των μεταναστών, 09.03.2011

Εκδήλωση για το θέμα των μεταναστών
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011, στις 19.30 μ.μ.
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

 
Ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση, διοργανώνεται από τις Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., με αφορμή την εξαιρετική ανησυχία τη πανεπιστημιακής κοινότητας για την εξέλιξη της απεργίας πείνας των μεταναστών.
 Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., Κυριάκος Κατζουράκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ., Καθηγητής, Αλέξης Μπένος, ο Επικ. Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Παύλος Πανταζής, ο Ομ. Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., Ζήσης Παπαδημητρίου, και ο Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων, Δημήτρης Χριστόπουλος.
 Επίσης, θα συμμετάσχει εκπρόσωπος των μεταναστών απεργών πείνας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
 Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Νίκος Παρασκευόπουλος.
 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία του Καθηγητή του Α.Π.Θ., Κυριάκου Κατζουράκη, με τίτλο: «Ο δρόμος προς τη Δύση».
 Η ταινία αντιστρατεύεται το ρατσισμό και αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες, συνδυάζοντας το ντοκιμαντέρ με τη μυθοπλασία μέσα από τις πραγματικές ιστορίες των μεταναστών στην Αθήνα και τις δικές τους εξομολογήσεις. Η ταινία έχει κερδίσει Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), το πρώτο κρατικό βραβείο καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2003 και έχει προβληθεί σε μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ.
 Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
 Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, μέσω live streaming, στο σύνδεσμο mms://video.auth.gr/auth_humanity_2011
 Να σημειωθεί ότι την ιστοσελίδα http://noc.auth.gr/services/voice-video/streaming/vod_events.html μπορούν να επισκέπτονται όσοι επιθυμούν να δουν την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη καθώς και προηγούμενες εκδηλώσεις που μεταδόθηκαν μέσω live streaming.


Εκτύπωση