60 χρόνια
ελληνογερμανικές διαδρομές

1960-2020 | Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

 Φωτογραφία: Filmstil "Assemblages" (2010) ©Angela Melitopoulos, Maurizio Lazzarato (με την ευγενική άδεια των καλλιτεχνών)

Δίκτυο πτυχιούχων

Καλώς ήρθατε!

Το Δίκτυο Πτυχιούχων του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ. δημιουργείται με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων του Τμήματος.

Ο βασικός στόχος είναι να διατηρηθεί η επαφή μεταξύ των πτυχιούχων και μετά την αποφοίτησή μας. Ειδικά σήμερα, δεδομένης της απομόνωσης λόγω του κορονοϊού και της γενικευμένης οικονομικής ανασφάλειας, πιστεύουμε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία είναι απαραίτητη για την επικοινωνία, την ενημέρωση, την ανταλλαγή επαγγελματικών εμπειριών, την από κοινού δράση και αλληλοστήριξη.  

Επίσης μέσω του Δικτύου ελπίζουμε να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας και ανάμεσα σε προπτυχιακούς/ές, μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες και πτυχιούχους, έτσι ώστε να  υπάρχει ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, οι οποίες είναι χρήσιμες στην ακαδημαϊκή και εργασιακή καριέρα.

Επίσης είναι μια ευκαιρία να καταγραφεί η κινητικότητα και η απασχόληση των πτυχιούχων του Τμήματος και  να υπάρξει μια επωφελής για όλους και όλες δικτύωση.

Ελπίζουμε το Δίκτυο μετά την πρώτη καταγραφή πτυχιούχων να προχωρήσει και σε εκδηλώσεις που θα επιμορφώσουν, θα πλαισιώσουν τα ενδιαφέροντα, θα καταγράψουν τις αγωνίες και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του πολυσχιδούς μας κλάδου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Δικτύου και θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στέλνοντας προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο εσείς θα θέλατε να βοηθήσετε το Δίκτυο αλλά και τυχόν αιτήματα τα οποία έχετε εσείς οι ίδιοι/ες προσωπικά.

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο https://forms.gle/gRep2T3nqDHThjMb6 για να γίνετε μέλος του Δικτύου και να ενημερώνεστε για πιθανές εκδηλώσεις.

Η ομάδα μας στο facebook λέγεται Δίκτυο Πτυχιούχων@del.auth. Γίνεστε μέλη αφού έχετε συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο και έχετε δηλώσει το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε στο facebook.

Σας ευχαριστούμε.